Termeni si conditii

Termeni si conditii

TERMENI ȘI CONDIȚII

Acest web site apartine societatii EXCLUSIVE TRAVEL EXPERTS S.R.L., cu sediul în Bucuresti, Str. Ion Berindei nr. 5, bl. OD21, sc. F, ap. 264, sector 2, număr de înregistrare la Registrul Comerţului Bucuresti J40/1841/04.02.2021, cod de înregistrare fiscală 43670225 (denumita in cele ce urmeaza „Exclusive Travel”).
Va rugam sa cititi acesti termeni si conditii cu atentie pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului. Vizitarea sau folosirea site-ului, precum si a serviciilor de pe acesta implica consultarea si acceptarea Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate in Termenii si conditiile de mai jos precum si in Politica de Confidentialitate.
Datorita domeniului de activitate dinamic, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul. In acest sens, va rugam sa aveti in vedere faptul ca, in cazul in care vor aparea neconcordante intre informatiile de pe site si cele primite in agentie, vor avea intotdeauna prioritate acestea din urma.

I. DEFINITII SI TERMENI

• „Utilizator”– orice persoana fizica/juridica care viziteaza si utilizeaza web site-ul operatorului online, Exclusive Travel, precum si persoana fizica/persoana juridica care are sau obtine acces la serviciile oferite de EXCLUSIVE TRAVEL, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie (electronic, telefonic, etc);
• „Site” – domeniul www.exclusivetravelexperts.ro si subdomeniile acestuia;
• „Oferta” – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site;
• „Servicii” – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Oferta, care urmeaza a fi furnizate de catre Exclusive Travel, Utilizatorului ca urmare a Contractului incheiat.

II. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

EXCLUSIVE TRAVEL este proprietarul exclusiv al tuturor drepturilor de proprietate intelectuală referitoare la conținutului acestui site, inclusiv, fără a se limita la, articole, text, fotografii, ilustrații, muzică, clipuri audio și video, mărci comerciale, embleme și modele.
Nicio secțiune din conținutul de proprietate intelectuală al acestui site nu poate fi reprodusă, distribuită sau publicată sub nici o formă sau prin  niciun mijloc, fără acordul prealabil scris al EXCLUSIVE TRAVEL. Prin urmare, vizitatorii site-ului trebuie să înțeleagă și să consimtă să nu modifice, să vândă, să distribuie sau să creeze lucrări/opere/ derivate, pe baza imaginilor și a informațiilor publicate pe acest site.

III. SERVICIILE OFERITE

Site-ul cuprinde o prezentare generala a serviciilor si produselor oferite, direct sau prin intermediul partnenerilor sai. Niciunul dintre serviciile descrise in conţinutul acestui site nu constituie o ofertă fermă de a contracta. Exclusive Travel ofera prin intermediul site-ului informatii privind serviciile de calatorie cu titlu general, cu rol consultativ, ce pot fi modificate oricand, luand in considerare domeniul de activitate dinamic al societatii.
Exclusive Travel isi rezerva dreptul de a modifica descrierea si imaginea produselor si serviciilor oferite, fara niciun fel de notificare prealabila, tinand cont de dorinta societatii de a pune la dispozitia clientilor serviciile de cea mai inalta calitate.
In situatia in care Utilizatorul solicita prin intermediul site-ului servicii de calatorie sau pachete de servicii de calatorie pentru alte persoane (beneficiari), consideram ca Utilizatorul are acordul acelor persoane (beneficiari) de a actiona in numele lor, in scopul rezervarii/achizitionarii serviciilor de calatorie si/sau produselor de servicii de calatorie din Site. Utilizatorul avand responsabilitatea de a aduce la cunostinta celorlati beneficiari toate informatiile prevazute in prezentul documente, precum si informatiile cu privire la serviciile contractate pentru acestia.
Exclusive Travel nu asigura nici o garantie cu privire la aranjamentele documentelor de calatorie (pasapoarte, vize, vaccinuri necesare) sau a informatiilor privind statele pe teritoriul carora, la data incheierii contractului pentru serviciile de calatorie, a fost decretata stare de alerta ori in privinta carora Ministerul Afacerilor Externe a formulat alerte de calatorie, sub forma de avertismente sau atentionari, ori Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a emis restrictii. Drept urmare, este responsabilitatea Utilizatorului de a se asigura ca va calatori in conformitate cu masurile aplicabile acestor documente de calatorie.
In contextul pandemiei de SARS-CoV-2 (COVID19), Utilizatorul recunoaste si accepta in mod expres posibilitatea ca, ulterior incheierii contractului avand ca obiect serviciile de calatorie, dar si pe parcursul sejurului turistic, sa fie instituite restrictii sau noi conditii de calatorie atat in tara de destinatie cat si in Romania (cu titlu exemplificativ, insa fara a se limita la: obligativitatea purtarii mastii de protectie, prezentarea unui test antigen/PCR negativ sau obligativitatea efectuarii acestuia in tara de destinatie, intrarea in carantina sau autoizolare la intoarcerea in Romania).
Exclusive Travel actioneaza ca si agent pentru terti furnizori cum sunt: hoteluri, pensiuni, alti furnizori de servicii de calatorie). In acest sens Exclusive Travel nu-si asuma nicio responsabilitate pentru produsele si serviciile de calatorie oferite de furnizorii terti si nu garanteaza in nici un fel (fie explicit sau implicit) acuratetea sau calitatea produselor si a serviciilor reflectate pe acest site.

IV. CONDITII DE UTILIZARE

Acest site are ca scop doar informarea potentialilor clienti cu privire la serviciile disponibile in cadrul Exclusive Travel, iar in cazul in care solicitati in mod expres, comunicarea unor oferte personalizate in functie de nevoile dumneavoastra.
Accesul in vederea solicitarii unei oferte si/sau efectuarii unei oferte ii este permis oricarui Utilizator.
Comunicarea cu Societatea se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, prin adresele mentionate la sectiunea “Contact”.
·         Conditiile aferente serviciilor de calatorie
Utilizand aceste site si solicitand serviciile oferite de Exclusive Travel agreati, acolo unde este cazul, sa furnizati informatii adevarate, precise, de actualitate si complete despre dumneavoastra sau alte persoane, astfel cum acestea apar in formularul de contact sau oricare alte formulare de inregistrare. In cazul in care oricare dintre informatiile furnizate de catre dumneavoastra sunt neadevarate, imprecise, nu mai sunt de actualitate sau sunt incomplete, administratorul website-ului isi rezerva dreptul de a suspenda sau inceta oricare si/sau toate serviciile de utilizare curente sau viitoare.
Utilizarea acestui website sau a serviciilor puse la dispozitie prin intermediul acestuia nu va este permisa pentru oricare dintre urmatoarele actiuni: (a) falsificarea de titluri sau instrumente de plata ori manipularea identitatilor mentionate in materialele noastre; (b) prezentarea sub o identitate falsa ori folosirea frauduloasa a unui act ce serveste la identificare, legitimare sau a unui astfel de act falsificat; (c) incarcarea, afisarea, publicarea, trimiterea de e-mailuri, reproducerea, distribuirea sau orice alt fel de transmitere cu scop publicitar, de materiale promotionale, junk mail, spam, chain letters, scheme piramidale care nu sunt autorizate sau solicitate de catre destinatar; (d) afectarea intr-un mod negativ a abilitatii altor utilizatori de a accesa site-ul Exclusive Travel sau de a beneficia de serviciile aferente; (e) implicarea in orice activitate care este contrara sau care afecteaza in mod negativ scopul sau destinatia website-ului sau a serviciilor inclusiv, dar nelimitandu-se la manipularea, coruperea sau alta actiune ori tentativa de acest fel care afecteaza partial sau in totalitate rezultatul serviciilor, prin inregistrarea unor terte persoane fara acordul utilizatorului real sau inregistrarea multipla a aceleiasi persoane sub acelasi nume sau sub nume diferite etc.
Orice rezervare solicitata pe site va fi considerata drept intentia dumneavoastra de a achizitiona un serviciu de calatorie de la Exclusive Travel. Toate serviciile de calatorie publicate pe site sunt in functie de disponibilitatea furnizorilor terti cu care Exclusive Travel a incheiat contracte de colaborare. Va rugam sa cititi cu atentie referirie catre conditii aplicabile unor oferte speciale si sa luati legatura cu Exclusive Travel pentru detalii complete.
Serviciile de calatorie se pot contracta:
–          In momentul în care Utilizatorul primeşte confirmarea scrisă a rezervării de la Exclusive Travel, în cel mult 60 de zile calendaristice de la data întocmirii bonului de comandă. Este responsabilitatea agenţiei de turism de a informa Utilizatorul prin orice mijloace convenite în scris cu acesta (telefon, mail, fax etc.) dacă rezervarea pe care a solicitat-o s-a confirmat. Pentru procesarea unei rezervări de servicii, Exclusive Travel  poate solicita un avans cuprins intre  20 – 50% din preţul pachetului sau plata integrală a contravalorii pachetului, în funcţie de data la care calatorul solicită serviciile. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
–          În cazul în care conţinutul bonului de comandă nu diferă de conţinutul confirmării călătoriei turistice şi confirmarea s-a efectuat în termenul de 60 de zile calendaristice de la data semnării bonului de comandă, calatorul care decide să renunţe la călătoria turistică datorează Exclusive Travel penalităţi termenilor agreati.–          În cazul în care conţinutul bonului de comandă diferă de conţinutul confirmării călătoriei turistice primite în scris de la Exclusive Travel sau dacă această confirmare nu s-a făcut în termenul de 60 de zile calendaristice de la data semnării bonului de comandă, Utilizatorul poate considera că voiajul nu a fost rezervat şi are dreptul la rambursarea imediată a tuturor sumelor deja plătite, dacă acesta nu optează pentru o variantă alternativă.
–          In momentul eliberării documentelor de călătorie (voucher, bilet de odihnă şi/sau tratament, bilet de excursie etc.), inclusiv în format electronic, în cazul în care pachetele de servicii de calatorie fac parte din oferta standard a agenţiei de turism sau există deja confirmarea de rezervare din partea altor prestatori.
Fotografiile prezentate in cataloagele, ofertele speciale, site-urile, materialele publicitare sunt orientative si au caracter informativ, fara insa a afecta calitatea si cantitatea serviciilor contractate de Utilizator.
·         Anulari/Modificari 
In cazul in care doriti anularea sau modificarea serviciului de calatorie rezervat sau achizitionat este responsabilitatea dumneavoastra de a informa online, in scris sau telefonic Exclusive Travel. Exista posibilitatea ca, in anumite cazuri, sa nu fie posibila anularea / modificarea anumitor servicii de calatorie sau va fi necesara respectarea anumite cerinte pentru aceste actiuni.
In eventualitatea modificarii unei rezervari (incluzand, dar fara a se limita, anulari, restituiri de sume, schimbari de nume), Exclusive Travel  isi rezerva dreptul de a aplica anumite taxe pentru a acoperi costurile administrative care pot rezulta din aceasta actiune. Aceste taxe difera fata de taxele impuse direct de catre furnizorii terti.
·         Plata
Nu se accepta alte modalitati de plata in afara celor prezentate pe site. In functie de termenii si conditiile impuse de unitatile de cazare, la momentul rezervarii vi se poate cere plata integrala sau partiala a serviciului rezervat.
Exclusive Travel nu isi asuma nici o obligatie de a emite biletele, voucher-ul sau alte documente de calatorie in cazul neplatii integrale a serviciilor comandate. In orice situatie, sunteti responsabil pentru plata sumelor aferente servciilor de calatorie solicitate.
Toate tarifele si taxele pot fluctua datorita modificarii cursului de schimb valutar.
Nerespectarea termenilor de plată poate duce la anularea rezervării.

V. MATERIALE NESOLICITATE

In administrarea site-ului, Exclusive Travel nu solicita si nu doreste sa primeasca  informatii confidentiale, secrete sau brevetate ori alte asemenea informatii de la dumneavoastra prin intermediul website-ului, adreselor de e-mail sau orice alt mijloc. 

VI. DREPTURILE EXCLUSIVE TRAVEL

Administratorul site-ului va depune eforturile rezonabile pentru realizarea scopului site-ului si pentru asigurarea functionarii acestuia in bune conditii.
Exclusive Travel îşi rezervă dreptul de a suspenda, modifica, adăuga sau şterge în orice moment porţiuni ale conţinutului site-ului, precum si dreptul de a restricţiona accesul utilizatorilor la o parte sau la întregul său conținut. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a suspenda sau anula accesul şi utilizarea acestui site dacă sunt încălcaţi Termenii şi condiţiile.

VII. LIMITAREA RASPUNDERII

Exclusive Travel, directorul, angajatii sai, asociatii si/sau afiliatii nu vor raspunde pentru:
–          niciun fel de prejudiciu cu caracter direct/indirect, special, punitiv, incidental si, pe cale de consecinta, pentru nicio alta paguba care rezulta din disponibilitatea sau imposibilitatea de a folosi website-ul, chiar daca Operatorul sau agentii sai ar fi fost avertizati de posibilitatea producerii acestor pagube si indiferent de forma actiunii, contractuala sau extracontractuala;
–          orice reclamatie referitoare la erori, omisiuni sau alte inexactitati ale website-ului ori proprietati distructive ale acestuia.
Exclusive Travel va fi responsabil numai in limitele legii.
De asemenea, deşi depunem toate eforturile pentru ca site-ul să fie disponibil permanent, sunt necesare operaţiuni de întreţinere de rutină. Prin urmare, nu garantăm disponibilitatea permanentă sau faptul că va putea fi accesat întotdeauna cu o anumită viteză sau cu o anumită funcţionalitate.

VIII. LEGISLATIA APLICABILA

Legea aplicabila prezentului document este legea romana, iar instantele de judecata competente sa solutioneze orice litigii rezultand din sau in legatura cu prezentul document sunt instantele judecatoresti din Romania. Nu garantam ca materialele incluse pe website sunt potrivite sau accesibile in orice alte teritorii si nici ca ele respecta legislatia din respectivele zone. Persoanele care acceseaza website-ul nostru din afara Romaniei, o fac din propria lor initiativa si sunt responsabile sa respecte legile locale.

IX. COMUNICARI SI RECLAMATII

Utilizatorii sunt invitati sa trimita comentarii, note, sugestii, observatii sau raportari privind incalcarea unor reguli de utilizare a paginii la adresa de e-mail office@exclusivetravelexperts.ro
Utilizatorii pot folosi aceasta adresa de mail si in cazul in care se considera vatamati in drepturile lor printr-o actiune a Societatii.
Exclusive Travel va raspunde in timp util la toate sesizarile care sunt intemeiate si care contin datele de identificare ale expeditorului si descrierea adecvata a situatiei la care se refera.

X. PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

În conformitate cu prevederile Regulamentului Uniunii Europene 679 din 27 aprilie 2016 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulație a acestor date, Exclusive Travel prelucrează date cu caracter personal, cu respectarea principiilor menționate în continuare, în scopuri legitime. Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizează, cu respectarea cerințelor legale şi în condiții care să asigure securitatea, confidențialitatea şi respectarea drepturilor persoanelor vizate.
Pentru mai multe detalii privind modalitatea prin care Exclusive Travel prelucreaza datele cu caracter personal, va rugam sa consultati Politica de Confidentialitate.

XI. COOKIES

Site-ul Exclusive Travel folosește identificatori de tip Cookie. Mai multe informatii privind modulele de cookies folosite si durata de stocare a acestora sunt disponibile in sectiunea „Cookies”.

XII. DISCLAIMER SITE-URI PARTENERE

Site-ul Exclusive Travel poate conține legături către alte site-uri și / sau alte pagini web cu proprietate intelectuală care nu este proprietatea Exclusive Travel. Nu ne asumăm nicio responsabilitate cu privire la conținutul acestor site-uri și, prin urmare, compania Exclusive Travel nu va putea fi considerate răspunzătoare pentru conținutul, publicitatea, bunurile, serviciile, software-ul, informațiile sau alte materiale disponibile pe sau prin intermediul acestor site-uri. Exclusive Travel nu va fi responsabilă de pierderea datelor cu caracter personal, de orice efecte negative asupra datelor personale ale vizitatorilor sau de alte daune morale și / sau patrimoniale cauzate de accesul la respectivele site-uri.

XIII. ACTUALIZAREA TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR

Vizitatorii noștri sunt rugați să aibă în vedere faptul că prezentul document poate face obiectul unor modificări periodice de conținut, la fel ca și actualizarea site-ului Exclusive Travel. Prin urmare, este necesar să verificați Termenii și Condițiile de utilizare a site-ului Exclusive Travel pentru orice actualizare.